5 pelivinkkiä, joilla voitat urheiluvedonlyönnissä

Hevoset

Vedonlyönti saattaa kuulostaa uhkapeliltä maallikon korvaan, mutta yllättävästi pelin uhka-aspektia on mahdollista hallita, ja vedonlyönti voi olla tasaisen tulovirran ammatti. Suomessakin on lukuisia vedonlyönnillä elantonsa ansaitsevia ihmisiä, joiden vedot ovat tuottoisia päivästä toiseen. Aivan jokaisen pelin voittaminen ei liene mahdollista ammattilaiseltakaan, mutta todennäköisyyksien maailmaan voi uppoutua siinä määrin, että vedonlyönti tuottaa keskimäärin enemmän kuin siinä menettää. Voitokas vedonlyönti voi olla tasaista puurtamista säännöllisin työajoin. Usein ammattilaisten voitot ovat maltillisia, mutta niitä onkin sitten paljon. Vedonlyönnin ammattilainen voittaa joka päivä, mutta suurvoiton perään haaveileva ammattimainen lottoaja ei todennäköisesti voita koskaan. 

Vaikka et haluaisi ryhtyä lyömään vetoa ammatiksesi, on voittaminen yleensä miellyttävämpää kuin häviäminen. Mitkä ovat ne keinot, jolla voit voittaa useammin kuin hävitä? Pelivihjeistä ja pikavoitoista haaveilevat joutuvat tällä kertaa kuitenkin pettymään. Todellisten ammattilaisten voittojen takana on aimo määrä työtä, ja tätä vaaditaan myös voitokkaalta amatööriltä.

Pelaa voittaaksesi, älä pelataksesi

Moni uhkapelaaja pelaa vain pelaamisen ilosta. Miltei kaikki ongelmapelaajat pelaavat vain pelaamisen ilosta. Voittaminenkin tuottaa toki iloa, mutta pelaaminen voi äityä hallitsemattomaksi, jos suurimman ilon tuo vain panoksen asettaminen ja sen aiheuttama jännitys. Tärkeimpiä pelivinkkejä voittoisaan pelaamiseen onkin, että muista aina pelata voittaaksesi. Unohda pelaamisen tuoma jännitys ja jännityksen aiheuttama dopamiinipiikki. Jos havaitset näitä piirteitä itsessäsi, etsi toinen ammatti – tulet todennäköisesti häviämään enemmän kuin voittamaan. Väite perustuu siihen, että ennen pitkää tasainen puurtaminen alkaa kyllästyttää ja alat lyödä vetoja, joiden taustatyötä et ole tehnyt – jännityksen vuoksi.

Pidä huoli kassastasi

10 dollaria

Lienee sanomattakin selvää, että ilman panosta on vaikea pelata. Vetojen tekeminen vaatii pääomaa, joten kassan hallinta on ehdottomasti tärkeimpiä voitokkaan pelaamisen sääntöjä. Tämä on sidoksissa myös edelliseen kohtaan. Kassan pohjan häämöttäessä saattaa ongelmapelaaja langeta helposti perinteiseen tupla tai kuitti -vetoon, johon ei ole tehnyt riittävää taustatyötä. Ei kenties lainkaan, jopa siinä määrin, että hän lyö vetoa täysin tuntemattomasta lajista hyvän kertoimen houkuttelemana. Lienee sanomattakin selvää, että pitkässä juoksussa tällainen metodi ei vain toimi.

Ammattilainen palaa ahdingossa perusteisiin ja lyö monia pieniä, mutta varmoiksi katsomiaan vetoja. Pienikin voitto on voitto, siinä missä suuren voiton vastapuolena on usein myös suuri riski. Älä pelaa yli varojesi, ja pelaa aina voittaaksesi. Hyödynnä vedonlyöntibonukset!

Peesaa, mutta tee taustatyösi

Lajia opiskelevan vedonlyöjän saattaa olla hyvä seurata vedoissaan muiden vedonlyöjien esimerkkiä, eli peesata muiden mukana. Voitot jäävät pienemmäksi, mutta näin voittaville vedoille usein tapahtuu muutoinkin. Peesaamisen ohella tulee kuitenkin tehdä omakin taustatyö. Mikä on johtanut muut vedonlyöjät tähän johtopäätökseen, jota päätit seurata. Mistä he etsivät vihjeitä pitkävetoon, ja kuka vaikuttaa alan mielipiteisiin. Ajan myötä kokemus karttuu, ja pystyt tekemään valistuneita, tietoon perustuvia päätöksiä itsenäisesti. Kokeneena ammattilaisena saatat lopulta pelata suurta yleisöä vastaan, jos perusteltu näkemyksesi antaa tilanteesta erilaisen kuvan. Tällöin kertoimetkin ovat usein suuremmat, ja illan päätteeksi saattaa kotiutettava potti olla huomattava.

Pelaa parhaalla kertoimella

Kun tiedät minkä puolesta haluat lyödä vetoa, on aika tehdä myös viime hetken välittäjävertailu. Useimmilla vedonvälittäjillä kertoimet vaihtelevat jonkin verran, joskus jopa huomattavasti. Pelaa pelisi aina parhaalla tarjolla olevalla kertoimella. Tämä luonnollisesti vaatii pelitiliä useilla eri vedonlyöntialustoilla, mutta pitkän päälle se on vaivan arvoista. Pelitilin perustaminen ja ensimmäisten kotiutusten paperisotarumba ovat kuitenkin verraten pieni hinta siitä, että pääset kilpailuttamaan vetosi ja hakemaan markkinoiden parhaan kertoimen. Kertoimien tarkistaminen itse vedonlyöntihetkessä on nopea toimenpide. Seuraa myös itse markkinaa, uusia vedonvälittäjiä ja vedonlyöntialustoja.

Opiskele todennäköisyydet ja laske kertoimet

Viides kohta kulkee käsi kädessä kohdan kolme kanssa. Tämä on erityisesti ammattilaisen työkalupakin vakiotyökaluja, mutta lopulta kyse on vain taustatyön tekemisestä. Ammattimaisena vedonlyöjänä seuraat tarkasti tilastoja, teet niitä ehkä itse, ja lasket myös näkemyksesi mukaiset kertoimet peleille ja sarjoille. Kun sinun ja vedonvälittäjän näkemykset eroavat eduksesi, on aika lyödä vetoa. Kertoimen laskemiseen löytyy ohjeita internetistä, samoin kuin erilaisia tilastoja. Jos tilastoa ei ole tarjolla, on aika luoda sellainen. Salainen pelikirjasi. Etusi.